lördag 21 augusti 2010

Mielikuvituksen ytimeen

Matka nykyhetkestä historiaan käy vikkelästi tuhansien tietopankkien kautta. Tämä kirjoitus on matka vajavaisen, tiedon, fantasian ja mielikuvituksen ytimeen.

Kiertelen maasta toiseen seuraten punaista lankaa ja digitaalisen tiedon loputonta virtaa. Kokonaisuus tempaisi minut mukaan muutoksen tsunamiin.

Illuusiot ovat särkyneet vuosi toisensa jälkeen. Totuus viihtyy arkistoissa, mutta valhetta on vuolaasti tarjolla; vapaasti ja velottomasti.

Ilmiömäiset yhdistelmät puhaltavat läpi valtatyhjiön. Aliurakotsijat eivät jaksa siivota jälkiä aamuun mennessä. Korealainen siivousrobotti uurastaisi ilmaiseksi.

Runoilijat viedään suojaiseen paikkaan, jossa heille laitetaan mustat huput päähän. Vartijat ja byrokraatit kiistävät yhteytensä ääriryhmiin. Siitä heille maksetaan palkkio ja vaalirahoitus kaupan pääle.

Aamuhartauden jälkeen seurakunta tarjoaa pullakahvit ja elinkeinoasiamies näyttää tylsän powerpointin. Joka kunnassa on puppusanageneraattori tätä tarkoitusta varteen.

Tämän kirjoituksen tekeminen kesti kolmetoista vuotta. Olen uudessa maisemassa ja katselen auringonlaskun maalaamaa järvenselkää. Kannanottojeni tarkoituksena on keskustelun virittäminen. Näistä asioista eivät kukaan puhu: vaikeneminen on kultaa.

Toisella rannalla on toinen suomalainen, joka ei osallistu pudotuspelikierrokseen. Hänen matkansa on maantieteellisesti lyhyt, koska asuu maailman toisella laidalla.

Kuvaputkitehdas lopetettiin, nyt ovat litteät näytöt muodissa - ja kova laki.

Emme ole tavoittaneet häntä kolmeen viikkoon. Sähköposteista päättelen, miksi kuvio on sekaisin ja tätä voi kestää vuoden loppuun asti.
Joku, joka työskentelee samassa tehtaassa.

Posted via email from Visual Radio

Inga kommentarer: