lördag 21 augusti 2010

Seuraava kirjaOlen hankkinut tietoa seuraavaa kirjaani varten koko elämäni. Repussani on tietoa liian monesta asiasta. Ideapulaa en pode, mutta prosessi on hidas. Rakennesuunnitelma on valmis, mutta odottaessani keskityn blogien tuottamiseen.

Rantakaislikossa piileksivät vesilinnut haulikoilla vaanivia sorsastajia. Karhuja on kaadettu Pohjois-Karjalassa kasapäin. Uskaltaako marjastaja metsään? Kohta ovat tussarimiehet hirvien kimpussa.

Fenno Caledonian etsii Sudanista öljyä. Kiinalaiset ovat olleet siellä aktiivisia. Heikki Jutila vetää projektia. Maan hallitus on huonossa maineessa. Öljy on hallituksella merkittävä tulonlähde.

Mielipidemittaus lupaa hiuksenhienoa voittoa tilaston laatijoille, mutta vaalit pidetään ensin. Mutta nyt ovat vuorossa suomalaiset menestystarinat.

Sosiaaliseen nousuun ja korkeampaan elintasoon ponnisteltiin Eldoradossa. Kuvan saimme historian lehdiltä. Kyvykkäät yksilöt murtautuivat yhteiskunnan johtaville paikoille.

Suuri osa jäi kuitenkin lillumaan omaan sosiaaliseen asemaan. Dynaamisia potkukelkkailijoita oli sangen vähän. Liikkeelle panevana voimana tietää mitä tahtoo. Juurettomista seuloutuu sosiaalinen pohjasakka.

Väestössä on moniongelmallisia menestyjiä, jotka sekatyöntekijöiden tavoin vastasivat yhteiskunnan vuodenajan tarpeisiin. Pontevan työmiehen urakuva politiikan liepeillä olevissa vapaissa ammateissa. Nämä ajelehtijat eivät osallistuneet varsinaiseen rakentamiseen. Oli niitä, jotka olivat tietoisia ammatillisesta taidoistaan.

Piilaakson kaverit kokosivat autotalleissa radiolaitteita. Sama rakenne on säilynyt. Innostuivat äänentoistosta ja halusivat napata aaltoja eetteristä. Erikoista porukkaa yhdisti kiinnostus uusista asioista. Kyllä he olivat maailmantaiteilijoita.

Microsoft sai alkunsa vuosisadan munauksesta bisnesneuvotteluissa. Markkinoille menee tavaroita, jotka ovat vähän parempia. Täällä on pellepelottomia, mutta markkinoinnista ei ymmärretä yhtään mitään.

Lähdetään jotakin, joka muuttaa kaiken. Anglosaksit ovat nuijia mielestämme. Tasomme täällä on toiselta planeetalta. Alussa oli luentosaliin mahtuva määrä erikoisia ihmisiä.

Alkuporukka oli kummallista, mutta se virkamiesmäistyvi. Lapset tulivat kuvaan mukaan 1980-luvulla. Tieto todellisesta elämästä on arvaamattoman vähäinen.

Visuaaliset jutut ovat attraktiivisia nyt. Atk-kulttuurit ovat erilaisia. Mitä suurempi ympäristö, sitä heikommat olot henkisesti.

Työaikaraportteja täyttävät virkahenkilöt eivät keksi mitään. Uusi nousee pienistä piireistä, joissa on outoja yhdistelmiä. Ihmisten tulee miettiä asioita. Tarvitaan aikaa.

Yhteiskunnalliseksi kermaksi noustaan omalla työllä ja ryhtyvät yrittäjiksi 1800-luvun lopulla hämmästyttävän nuorina.

Metsäteollisuus
Kauppa

Inga kommentarer: