måndag 28 januari 2013

Yksin yrittämisen riemunkirjava rajallisuus

Yksin yrittämisen rajoituksena on tipahtaminen omien oppien ja oivallusten hurmaverkkoon, itserakkauteen ja putkiavoisuuteen, josta on vaikea irrottautua peiliin katsomatta. Oppiminen tapahtuu parhaimmillaan yhteistyössä. Siksi sosiaalisten verkostojen merkitys kasvaa, yksin yrittävä pysty hallitsemaan vain pieniä murusia yrityksensä toimintakentästä.

2011-09-02 10.11.26

Pitää osata yhä enemmän ja paremmin

Verkostot auttavat suodattamaan tiedon tulvasta olennaisen. Ne kokoavat yhteen eri näkemyksiä, havaintoja, kokemuksia ja tiedon murusia.

Verkostojen ja dialogien kautta syntyy uutta osaamista.  Vuorovaikutussuhteet auttavat havaitsemaan heikot signaalit, mikä liikkuu ajassa ja muuttuu milläkin alalla.

Verkostot lisäävät innovatiivisuutta

Joukkoistaminen, joukkoäly, yhdessä tekeminen ja keksiminen taikoo ja takoo parempia tuotteita virtuaalisesti.

Yrittäjän oma verkosto on aina myös vaikutuskanava. Asiakkaat voivat myös suositella hyviä palveluita, tuotteita ja kontakteja toisille.

Verkostossa toimiminen on vastavuoroista

Sudenkuoppiakin verkostoissa syntyy. Vaarana on, että näkemykset muodostuvat  liiankin yhdenmukaisiksi.

Emme saa jäädä liian riippuvaisiksi virtuaalitodellisuudesta. Verkostoissa sukkuloivan lukutaitoon kuuluu, ettei jää liian riippuvaiseksi epävirallisista verkostoistaan.

Oman itsenäisyyden menettäminen vaanii, jos ajattelee, että koko totuus löytyy netistä. Joskus täälläkin mennään väärään suuntaan ja lujaa!

Inga kommentarer: