tisdag 12 februari 2013

Kalervo Kummola


Meneekö juttu oikeuteen?
Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola  uhkasi kiekkoilijoiden kannabiskärystä uutisoinutta Urheilulehteä oikeudella.

Helsingin Samoat arvioi 26. tammikuuta 2013, että Kannabiskohu tuskin päätyy oikeuteen.

Jääkiekkoliiton perusteet haastaa Urheilulehti oikeuteen ovat heppoiset, sanoo asiantuntija.

- Jääkiekkoliitolla on hyvin hatarat perusteet haastaa Leijonien kannabiskärystä uutisoinut Urheilulehti oikeuteen, arvioi Turun yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Pekka Viljanen.

Urheilulehden päätoimittaja Jukka Rönkkö päätti seisoa lehtensä julkaiseman kannabisväitteen takana.

Urheilulehden uutisessa väitettiin, että kaksi maajoukkuepelaajaa olisi kärähtänyt kannabiksen käytöstä. Lehti ei aio oikaisua tehdä, vaikka asiasta tuohtunut Kalervo Kummola uhosi oikeustoimilla. 

Professori Pekka Viljasen mukaan, "jääkiekkoliitto ei ole vielä harkinnut, mitä se konkreettisesti tarkoittaisi. Ehkä se on painostusta, että tällaisella uhalla lehti saataisiin perumaan uutisensa."

Professori Viljasen mukaan ainoat mahdollisuudet jutun viemiseksi oikeuteen voisivat olla syyte kunnianloukkauksesta tai vahingonkorvausvaatimukset. Molempien perusteet olivat Pekka Viljasen tietojen mukaan heikot.

- Kunnianloukkaus tuskin onnistuu, koska LIITON kunniaa ei voi loukata.Yleisesti loukkauksen kohteena voi olla vain luonnollinen henkilö. 

Korvausvaatimuksia varten pitäisi osoittaa, mitä vahinkoa on aiheutunut. Viljasen mukaan kunnianloukkausjutulle olisi perusteita, jos lehti olisi nimennyt kannabiksesta kärynneet pelaajat ja tieto osoittautuisi vääräksi.

Urheilulehden päätoimittaja Jukka Rönkä ei heitä pyyhettä kehään. Hänen mukaan lehti on valmis oikeudenkäyntiin: "Haluan nähdä sen päivän, että tästä oikeasti oikeuteen mennään."

Uutisessa kerrotaan lisäksi, että Jääkiekkoliiton hallitus päättää jatkotoimista seuraavassa kokouksessaan helmikuussa. Ennen sitä liitto ei asiaa kommentoi.

Tässä on muutamia menettelytapaohje.


Inga kommentarer: