söndag 7 april 2013

Frankfurt-Hahnin lentoasema

Frankfurt-Hahnin lentoasema (saks. Flughafen Frankfurt-Hahn, IATA: HHNICAO: EDFH) on kansainvälinen lentoasema Lounais-Saksassa, Rhein-Hunsrückin piirikunnassa, Rheinland-Pfalzin osavaltiossa. Nimestään huolimatta se ei sijaitse Frankfurtissa, vaan noin sata kilometriä kaupungista länteen. Muita suhteellisen lähellä olevia paikkoja ovat Koblenz, Mainz, Köln ja Luxemburg.

Kaikille on nyt lentoliput tulostettu saimme viimeisen versio matkaohjelmasta. 
Säästä vielä sen verran, että koleahkoa ja mahdollisesti sateista kevätsäätä on luvassa kun 
alueella on ollut aika kylmä ja jopa luminen talvi. 
 
Tampereella riittää hyvin kun olemme siellä klo 16. Terminaali 2 kun ei kummoisia palveluja ole,
joten ruokailmme matkan varrella. Aikaa varattava riittävästi tunnin pysähdystä varten.  

Hahnin lentokenttä oli alun perin amerikkalaisten lentotukikohta, joka muutettiin siviililentokentäksi 1990-luvun alkupuolella kun Yhdysvaltain ilmavoimilla ei enää ollut sille käyttöä. Yksi pääsijoittajista on Frankfurtin lentoaseman toiminnasta vastaava yhtiö, joka halusi vähentää ruuhkaisen päälentokenttänsä liikennettä. Frankfurt-Hahn on syrjäisen sijaintinsa takia edullinen liikennöidä, ja on siksi erityisesti halpalentoyhtiöiden käytössä.

Frankfurt-Hahn on tuttu monille suomalaisille siksi, että Ryanair lentää sinne Tampere-Pirkkalan lentoasemalta.

Lento Ryanair:illä Tampereelta Frankfurt-Hahn:iin klo 17.55, klo 19.30 perillä Hahnissa, kuljetus kentältä läheiseen Sohren:in kylään maatilamajoitukseen ”Gretenhof” www.gretenhof.de. Kevyt illallinen majoituspaikassa.  


Näytä suurempi kartta

Inga kommentarer: